Израелският министър на отбраната Лойд Остин пристигна в Израел за разговори, които

...
Израелският министър на отбраната Лойд Остин пристигна в Израел за разговори, които
Коментари Харесай

Американският министър на отбраната пристигна в Израел

Израелският министър на отбраната Лойд Остин дойде в Израел за диалози, които се чака да се концентрират върху възможния край от страна на Израел на високоинтензивната война, водена в линията Газа и фокусирането върху прехода към един по-ограничен и целеустремен спор, съобщи Ройтерс.

За Лойд Остин това пътешестване го слага в деликатна позиция и той би трябвало да балансира сред две страни. Остин е твърд покровител на правото на Израел на самозащита след изненадващата офанзива на " Хамас " против израелската територия на 7 октомври.

Но той също по този начин от ден на ден изразява безпокойството си от страданията на цивилните палестинци в Газа, подложена на израелските удари. В тирада по-рано този месец Остин даже назова цивилните " център на гравитацията " на войната на Израел против " Хамас " и предизвести, че има риск от радикализация на тези хора.

Високопоставен представител от бранша на защитата, съпътстващ Остин в това пътешестване, съобщи пред кореспонденти, че се чака американският министър да организира диалози с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и с израелския министър на защитата Йоав Галант.

" Онова, което вие виждате на терен, високоинтензивни сухопътни интервенции, плюс въздушни удари, няма да продължи постоянно. Това е една фаза от акцията ", съобщи формалният представител. По време на диалозите си с израелските ръководители Остин ще разисква точно прехода към идната фаза във войната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР